3 Ekim 2008 Cuma

Eskilerden bir yüz: Eski koca!

"Abla", eski yılın son akşamı, küçük kızkardeşinin işyerine giderken, boş sokakta hiç beklemediği bir rastlaşma; eskilerden bir yüz! İlk eşinin, evine giderken bu rotayı kullandığını, geçerken selamlaştıkların kardeşinden duymuştur da... Merhaba’laşılır, iyi yıllar dileyip elini sıkıp kaçma eğilimindeki eski kocasını, eskisi gibi yakışıklı ve formda bulduğunu söyleyip az sıkıştırır “abla”, bir yandan da uzun zaman önce ne çok sevdiği bu adama karşı içindeki muzip çocuğun şakalaşma hevesi dışında bir duygu taşımadığını görüp şaşırır: Onu sever, hiç kırgın, kızgın da değildir, zamanında yaşanan onca acıya karşın bir yandan da birbirlerinin yaşamını ne kadar zenginleştirdiklerini, olgunlaştırdıklarını güçlendirdiklerini bilir “abla”, ...o kadar bir yardımı kimden istesem yapardı! dese de kızının babasıdır... Ve geride kalmıştır!

1 yorum:

senbilirsinabla dedi ki...

Uzuuuun aradan sonra Google'da araştırıp, yazılarının, "eski koca" denli unutulmakta olduğunu fark eden senbilirsinabla, -hızına, ayak uydurması mümkün değil!- sosyal medya tarafından gerilere iteklenmeyi hazmedemez.
Kendince bulduğu, "ev yapımı terapi" benzeri, -yazıların yorumla tazelendiği gözlemine dayalı- yöntemle gündeme tutunur. Hayırlısı...